Med over 100 inspirerende forslag til aktiviteter i og med naturen, temaer og events har vi i dag lanceret hjemmesiden naturninja.dk.

- I Danmarks Naturfredningsforening har vi en vision om, at alle skal forbindes med naturen, og det gælder naturligvis også børn. Hvis de lærer naturen at kende fra en tidlig alder, vil de også være bedre til at passe på den, når de er voksne, siger Ole Laursen, leder af Skoletjenesten i Danmarks Naturfredningsforening.

Naturninja.dk er et godt sted at begynde, når børn skal blive fortrolige med den natur, som omgiver dem.

- Det er bevist, at naturoplevelser udvikler en sund krop, modvirker stress og fremmer læring. Der er også lavet undersøgelser, der viser, at børn i dag er meget mindre ude i naturen end deres bedsteforældre var. Det vil vi lave om på, siger Ole Laursen.

Naturninja favner bredt

Da navnet til den nye hjemmeside skulle vælges, var der flere forskellige navne til diskussion.

- Vi diskuterede i lang tid, for navnet skulle være helt rigtigt. Valget faldt på Naturninja, fordi en ninja er frisk på nye ukendte udfordringer, og samtidig kan man ikke se det, hvis en ninja har været på besøg. Vi vil gerne lære børn, at man skal efterlade naturen, som man fandt den, siger Ole Laursen.

Børnefamilier kan bruge hjemmesiden til at lave langsigtede planer, til at pifte en kedelig weekend op eller til en hel almindelig hverdag, hvor der bare skal ske noget nyt.

- Det giver folk mulighed for at lade sig inspirere, prøve nye ting af og giver et indblik i, hvordan man kan bruge vores allesammens natur, siger Ole Laursen.

Uendelige muligheder samlet et sted

Naturninja.dk henvender sig til alle familier og tilbyder inspiration og guides til mange forskellige oplevelser med og i naturen.

- Der er noget, for dem der vil bevæge sig i naturen, smage på den, være kreativ, hjælpe den eller komme helt tæt på dyr og planter. Vi opdaterer løbende sitet med nye og aktuelle artikler, opskrifter og guides, så der er altid noget nyt at gå på opdagelse i, siger Marianne Søndergaard, digital redaktør i Danmarks Naturfredningsforening.

Med det nye site følger et nyhedsbrev med ugentlig inspiration.

Object reference not set to an instance of an object.