De danske sommerfugle er under pres, og i løbet af de seneste år er den danske bestand gået markant tilbage. Der er alt for få levesteder tilbage i Danmark, hvor sommerfuglene kan yngle og finde føde, men det vil Stensdal Group nu være med til at lave om på.

Virksomheden, der blandt andet udlejer erhvervslejemål i Storkøbenhavn, har netop indgået en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive Sommerfuglepartner. Med aftalen skal virksomheden omlægge en del af sine udendørsarealer til vilde blomsterenge, der kan tiltrække sommerfugle, vilde bier og andre insekter.

- Vi er rigtig glade for, at Stensdal Group vil være med til at gøre en konkret forskel for vores truede sommerfugle. Vi ved, at sommerfugle og vilde bier akut står og mangler levesteder i et af verdens mest opdyrkede lande. Derfor har det stor betydning, når en virksomhed som Stensdal Group tager ansvar og omlægger nogle af sine arealer til insektvenlig natur, siger projektleder Simon Leed Krøs fra Danmarks Naturfredningsforening.

Læs også: Færre sommerfugle på vingerne i år

25.000 kvadratmeter til sommerfuglene

Danmarks Naturfredningsforening har i forvejen indgået partnerskaber med en række danske virksomheder, der ønsker at give sommerfuglene en hjælpende hånd. Stensdal Group er dog den første partner, der vil omlægge flere områder til sommerfuglevenlig natur.

Med aftalen bliver udendørsarealerne ved fem af virksomhedens ejendomme beplantet med smukke, blomstrende planter. I alt skal mere end 25.000 kvadratmeter omdannes til sommerfuglenatur i 2020, mens flere af virksomhedens grønne udendørsarealer vil blive insektvenlige inden for de næste år.

- Vi ejer og driver mere end 115.000 m2 ejendomme i Storkøbenhavn, og har meget stærkt fokus på at gøre ejendommene så grønne, vi kan, med energirenovering og andre tiltag. For os er det derfor naturligt at benytte den mulighed, vi har, til med ét at udlægge over 25.000 m2 grønne arealer, for på den måde at bidrage til bedre levesteder og øget biodiversitet. Vi er stolte af at kunne skilte med Sommerfuglepartnerskabet som et synligt bevis på, at vi bidrager positivt – også i erhvervskvartererne, siger Søren Stensdal, CEO i Stensdal Group.

Læs også: Sommerfuglenes forunderlige forvandling

Virksomheder står i kø for at hjælpe

Interessen for at hjælpe de hårdt trængte sommerfugle er stor, og gennem det seneste år har Danmarks Naturfredningsforening fået flere Sommerfuglepartnere ombord og mange henvendelser fra virksomheder, der ønsker at omlægge deres frie arealer til gavn for sommerfugle og insekter.

Virksomheder og institutioner kan blive Sommerfuglepartnere hos Danmarks Naturfredningsforening, hvis de udlægger mindst 20 procent af deres frie arealer til natur og samtidig er virksomhedsmedlemmer af foreningen.

Til gengæld kan virksomhederne se frem til rådgivning, startkit, et sommerfuglepartnerskilt og en sværm af nyttige insekter til sommer.

Læs mere om sommerfulgepartnerskaber her.

Object reference not set to an instance of an object.