I den danske natur lever tusindvis af fantastiske, forunderlige og finurlige arter. Men hvor mange af dem kender de danske børn og unge?

Et nyt projekt af Naturhistorisk Museum i Aarhus og Danmarks Naturfredningsforening vil sætte fokus på 99 arter, som alle børn og unge bør kende til. Med støtte fra Nordea Fonden skal vi finde de flotteste, sejeste og mest spændende arter i Danmark.

Projektet, der har fået navnet "99 arter at se, før du bliver voksen" skal være med til at vække børnenes begejstring for naturen. Håbet er også, at projektet kan inspirere børn, unge og familier til at bruge mere tid i naturen og lære om endnu flere dyr og planter.

Hør meget mere om projektet i videoen nedenfor.

Skal du være med?

Du kan være med til at bestemme, hvilke 99 danske arter der skal med på listen. Læs mere om projektet her, og tilmeld de arter du synes er vigtige.

Om projekt 99 arter

  • Projektet er udviklet af Naturhistorisk Museum i Aarhus og Danmarks Naturfredningsforening og er støttet af Nordea-fonden med 4,2 millioner kroner.
  • Projektet skal inspirere børn og unge og deres lærere til at komme ud i naturen – og åbne deres øjne for de fortællinger, som findes derude.
  • Juryen, som udvælger de endelige arter, består bl.a. af den unge naturnørd og tryllekunstner Gustav Urth, TV-værterne Sebastian Klein, Morten DD, Bjørli Lehrmann og Vicky Knudsen, forfatter og journalist Susanne Sayers samt præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding.