Det er efterår. Dagene er korte, det er mørkt og koldt, og hvor aftensmaden på en lun sommeraften ofte og gerne nydes udenfor, trækker de fleste af os på denne årstid ind i varmen. Men sådan behøver det ikke være, ja, faktisk er det netop nu, at bålmad og bålhygge for alvor kommer til sin ret.

- Tag varmt tøj på, nogle gode tæpper, og ryk tæt sammen omkring bålet. Med en lun, velsmagende og ikke mindst mættende suppe, så bliver det ikke bedre," siger Pernille Hoffmann Køppen, der står bag denne opskrift.

Suppen er enkel og hurtig at tilberede, og det er vigtigt, så bålmaden ikke bliver et stort projekt – for så bliver det ved tanken, er Pernille Hoffmann Køppens erfaring.

Rigtig god fornøjelse.

Foto: Backyard Stories

Opskrift på kartoffelsuppe


Det skal du bruge:

Til 4 personer

500 g små kartofler
2 skalotteløg
2 porrer
4 solohvidløg
2 laurbærblade
1 maggiterning
100 g parmesan
Frisk timian
Cirka 1 l vand
Salt og peber
Smør og olie til stegning

Sådan gør du

Skær kartoflerne i halve, og hak løg og hvidløg fint. Del porrerne på midten, og skær dem i skiver.

Sæt en gryde over et bål, og put 2 spsk. smør og en god sjat olie i gryden.

Når smør og olie bruser – uden at have taget farve – hælder du kartoflerne i og lader dem stege i nogle minutter. Kartoflerne skal ikke tage farve, men kun blive blanke på ydersiden.

Efter nogle minutter tilsættes de hakkede løg og hvidløg og steges, indtil også de er blanke.

Tilsæt herefter vand, laurbærblade, en lille håndfuld frisk timian og en maggiterning.

Lad suppen koge i cirka 10 minutter.

Tilsæt til sidst porrer og parmesan, og lad suppen simre, indtil kartoflerne er møre.

Modtag Natur og Miljø i postkassen

- og støt en god sag