Den 26. juni afholder Danmarks Naturfredningsforening endnu engang begivenheden ”Hop i havet”. Og ligesom sidste år, er der masser af spændende og forskelligartede arrangementer at deltage i. Helt gratis.

Bag de næsten 50 arrangementer fordelt i hele landet står DN’s lokalafdelinger, samt vinterbadere, åbent-vand svømmere, sportsdykkere, svømmeklubber, naturister og meget mere. Til fælles har de, at de ønsker at sætte fokus vores fantastiske hav og behovet for, at der bliver passet langt bedre på det.

Læs også: Vær med, når vi hopper i havet for bedre havbeskyttelse

5 sjove og spændende events, der sætter fokus på havet

Der er masser af begivenheder langs Danmarks smukke kyster, hvor du kan være med til at sætte fokus på havets tilstand. Find et event nær dig, eller lad dig inspirere af nogle af de sjove begivenheder, der er oprettet indtil videre.

Opråb for beskyttelse af Køge Bugt

Der vil også være rig mulighed for at vise sin opbakning til en bedre beskyttelse af Køge Bugt ved dette års Hop i havet.

Ved Søndre Strand i Køge fejrer DN Køge og DN Stevns, at politikerne har besluttet at droppe dumpning af slam fra Lynetteholmsprojektet i Køge Bugt. Samtidigt sætter de fokus på bekymringen over de forurenende aktiviteter, der er under opsejling.

Hør Præsident for Danmarks Naturfredningsforening Marie Reumert Gjerding og borgmester Marie Stærke holde brandtaler for et rent havmiljø.

Allan Scheller fra foreningen Køge Bugt Stenrev vil fortælle om tiltag for at genetablere yngle- og skjulesteder for fiskene i bugten. Der vil være krible-krable aktiviteter for børnene.

Arrangementet støttes af Bydelsforeningen Søndre Havn, Køge Roklub, Køge Kano og Kajak Klub samt flere restauranter på havnen, der belønner de, der har været i vandet, med et nedslag i prisen på frokost umiddelbart efter arrangementet.


DN Vallensbæk/Ishøj og DN Høje-Taastrup sætter også fokus udnyttelsen af Køge Bugt, særligt på problemet med råstofindvinding.

På Ishøj Strand vil du blandt andet kunne høre borgmester Merete Amdisen holde tale, og med dit hop i havet være med til at sætte fokus på de problematisk store planer for indvinding af sand og grus i bugten.

”Hop i havet er en god anledning til at skabe opmærksomhed omkring havet og omkring behovet for bedre havbeskyttelse. At det på baggrund af pres fra en lang række kommuner og organisationer lykkedes at få politikerne til at stoppe dumpningen af slam i Køge Bugt var en vigtig første halvleg. I anden halvleg skal vi have sat en stopper for, eller i hvertfald kraftigt begrænse, råstofindvindingen af sand og grus i bugten” siger formand for DN Vallensbæk-Ishøj Torben Kragh.

"Hop i havet er en god anledning til at skabe opmærksomhed omkring havet og omkring behovet for bedre havbeskyttelse"

Plant ålegræs i Horsens Fjord

Kom og hop i Horsens Fjord. Her fejrer DN Horsens, Projekt Kysthjælper og Dansk Sportsfiskerforbund, at frivillige ’kysthjælpere’ denne dag afslutter udplantningen af godt 6000 ålegræsskud i fjorden. Kl. 11 går alle fremmødte sammen i vandet med hver et ålegræsskud i hånden. Det plantes i havbunden monteret på et søm.

”Vi håber at kunne skabe opmærksomhed omkring Kysthjælperprojektet, om hvor vigtigt det er at genoprette ålegræsengene, og hvor meget arbejde der faktisk ligger i det. Vi håber også at kunne oplyse generelt om Horsens fjord, hvad den bliver udsat for og hvad konsekvenserne er" siger formand i DN Horsens Poul Erik Nielsen.

Om Kysthjælper: Kysthjælper er et naturforbedringsprojekt og målet er at få de bølgende ålegræs-enge til igen at brede sig i Horsens Fjord og skabe levesteder for fisk og bunddyr.

"Vi håber at kunne oplyse generelt om Horsens fjord, hvad den bliver udsat for og hvad konsekvenserne er"

Bioblitz, taler, bål og musik i Nyborg

I Nyborg ved stranden ved Teglværksskoven sætter DN Nyborg fokus på havets tilstand med taler, aktiviteter for børn, musik og hygge.

Kl. 10.15 hopper alle (der har lyst) i vandet. Herefter er der tale, strandbingo og bioblitz for børn og voksne. Kl. 12 vil der være musik med bandet Dagslys, samt bål og spisning af medbragt mad.

Husk badetøj, tæppe til at sidde på, madpakke og drikkevarer.

Kystvandring og Hop i havet ved Jegindø

På naturskønne Jegindø kan man komme på ca. 3 kilometer lang kystvandring med DN Struer, DN Holstebro og DN Lemvig. Undervejs vil geolog Mads Kjærstrup fra Struer Kommune fortælle om områdets historie og geologi.

Ved turens afslutning vil der være forfriskninger, og ca. 16.45 kan man hoppe i vandet og dermed sende en opfordring til folketinget om at få vedtaget en Havplan, der sikrer liv, såvel på bunden som i vandsøjlen, til vores efterkommere.

 Ingen tilmelding nødvendig.