Teltet er slået op, soveposen er pakket ud og bålet er tændt. Overnatning i det fri er en god sommeraktivitet, som mange danskere benytter sig af.

- Man kan overnatte udenfor, fra børnene er helt små. Til at starte med kan man sove ude i haven, så behøver man ikke pakke så meget, og så som børnene bliver større, kan man tage længere og længere væk, siger Thomas Neumann, naturvejleder i Danmarks Naturfredningsforening.

Der er mange forskellige muligheder for at sove ude i Danmark.

Overnatning forskellige steder i landet

Selvom baghaven er det letteste sted at begynde, så giver det lidt ekstra spænding at overnatte på stranden eller i skoven.

- På stranden må man ikke slå telt op, men det er tilladt at lave en bivuak, som er en primitiv udgave af et shelter, forklarer Thomas Neumann.

Naturstyrelsens hjemmeside er der angivet teltpladser, sheltere og camping, samt hvilke strande du må overnatte på.

alt
Thomas Neumann
Naturvejleder og organisationskonsulent

Let mad at lave ude

Hvis I tager lidt længere væk fra hjemmet, er det en god idé at medbringe mad til turen.

- Det er ideelt at tage mad med, som kan blive lavet over bål. Det kan for eksempel være butterdej og pølser, siger Thomas Neumann.

Bål må dog kun laves på bålpladser eller på stranden, men et feltkøkken, hvor brænderen er lukket inde, må bruges alle steder, så længe den står på et ikke-brændbart materiale såsom en sten. Hvis I gerne vil hurtigt af sted uden stor oppakning, så kan I med fordel lave en madpakke hjemmefra.

Husk det rette udstyr

Det er så træls at være kommet af sted, og så har man glemt lighteren til at tænde bålet med. Derfor er det en god idé at lave en tjekliste, så man er sikker på, at det hele er med.

- Det kan være sjovt, at få børnene til at pakke med. Tit har de idéer til aktiviteter eller madretter, som jeg ikke i min vildeste fantasi ville have tænkt på selv, siger Thomas Neumann.

Gode soveposer, liggeunderlag, lommelygter og hyggelige eller uhyggelige godnathistorier er næsten et must. Vi ønsker jer god sommertur i det fri.