Der er brug for meget mere skov, hvis vi skal bremse klimaforandringerne. Ifølge FN’s klimapanel er flere træer nemlig helt centralt for at opfylde globale målsætninger og bremse den klimakrise, vi står i.

Læs: Ny FN-rapport: Vi skal stoppe ødelæggelsen af naturen

Derfor afholder TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening indsamlingsshowet ’Danmark planter træer’. Målet er at plante én million træer fordelt på TV 2’s otte regioner.

Både private og virksomheder kan give penge til nye Folkeskove samt bevarelse af rydningstruet skov i Danmark og udlandet, hvilket flere allerede har gjort, eksempelvis XL-BYG a.m.b.a og smyks.dk, der er et online smykkefirma.

For byggemarkedet XL-BYG er ’Danmark planter træer’ en vigtig del af at tage ansvar for klimaet og sikre en bæredygtig fremtid.

- Vi kan ikke stå og pege på alle andre og efterlyse løsninger, for det er klimakrisen for alvorlig til. Som stor spiller i salg af træ er det meget naturligt at være med til at sikre, at danske skove bevares og vokser for klimaet og naturens skyld, siger Thorbjørn Sejer Jensen, administrerende direktør i XL-BYG.

Træplantning kan ikke stå alene

Virksomheden har ud over støtten startet deres egen kampagne, hvor XL-BYG støtter med et ekstra træ, når kunder handler for min. 500 kroner.

Derudover markedsfører XL-BYG aktiviteten ’Danmark Planter Træer’ i deres tilbudsavis, på hjemmeside, i nyhedsbreve og på sociale medier.

For Thorbjørn Sejer Jensen er det vigtigt, at støtten til ’Danmark planter træer’ ikke står alene. Derfor har man i virksomheden for eksempel indført ’Et grønnere valg’-mærke på produkter, der er særligt miljøvenlige eller klimavenlige i forhold til andre produkter i samme kategori.

- Det ville klinge lidt hult, hvis vi blot støttede denne aktivitet, og så ellers lukkede øjnene. Det er vigtigt for os at bidrage så meget, vi kan til at reducere vores CO2-aftryk, og det gør vi ikke kun ved at plante træer her og nu. Vi skal også fremover være en del af den bæredygtige indsats.

”Når det går godt hos os, skal vi dele ud af det”

En anden virksomhed, der har valgt at være en del af ’Danmark planter træer’, er smyks.dk, der sælger smykkedele på nettet.

Martin Pihl er indehaver af smyks.dk og føler sig forpligtet til at være med til at løse bæredygtighedskrisen. Han har doneret til flere forskellige natur-og klimaprojekter og har nu støttet ’Danmark planter træer’.

- Når det går godt hos os, føler vi os forpligtede til at dele ud af det. Vi donerer, både fordi vi føler et ansvar, men også så vi kan gøre vores kunder opmærksomme på projektet og inspirere dem til at donere.

Smyks.dk bruger blandt andet deres digitale kanaler til at oplyse om kampagnen ved for eksempel at skilte med det officielle ’Vi støtter ’Danmark planter træer’-logo.

-Det er kun en bonus, at vi eventuelt kan profilere os på at være miljø- og klimavenlige og skaffe noget goodwill fra kunderne. For naturen er en hjertevarm sag for mig, og vi skal alle sammen løfte opgaven for at forbedre den. Det er sådan set min vigtigste grund til at donere, siger Martin Pihl.

Det får du, hvis du støtter:

For hver 20 kr. du støtter med, planter vi ét træ. Vælger du for eksempel at støtte med 10.000 kr., planter vi 500 træer. Og som tak viser vi dit firmanavn og støttebeløb under det store indsamlingsshow på TV 2 lørdag den 14. september 2019 fra kl. 20.00 til kl. 23.00.

Herudover får du:

  • Støttelogo til hjemmeside, sociale medier samt støttebanner til mailsignatur.
  • Firmanavn + beløb vises på kampagnesitet (min. 10.000 kr.)
  • Firma takkes i magasinet Natur & Miljø nr. 4 (min. 100.000 kr.)