Hvorfor har naturen brug for hjælp?

Naturen har brug for en hånd, fordi alt for mange naturperler er i fare for at gro til.

Når engen bliver til skov eller heden til krat, så mister mange naturområder deres unikke skønhed og sammen med dem levestederne for mange truede dyr og planter.

I gamle dage sørgede landbruget for at holde naturen åben. Får og beder spiste løs af lyngheden, kvier og kalve tog sig af græsset på enge og overdrev og selv magre jorde kunne brødføde en husmand og hans familie.

I dag kan vi holde naturen åben ved hjælp af naturpleje, både ved hjælp af store græssere, men også med håndkraft, for eksempel le.

Hvad kan du bidrage med?

Naturpleje i DN gør det let for alle at gøre en konkret og synlig forskel for naturen. Du kan deltage i forskellige arrangementer, hvor du kan lære om, hvordan du plejer naturen i din egen have eller nede i din lokale park.

Du kan også selv lave ture og arrangementer i dit nærområde, enten i samarbejde med kommunen eller med dine naboer på jeres fællesarealer.

En god start på naturpleje er at melde sig ind i vores netværk. Du behøver blot at være medlem og melde dig ind via vores frivilligside, så kan du deltage i træf og udveksle viden og erfaring med andre der beskæftiger sig med naturpleje. Læs mere om vores netværk og meld dig ind her.

Vi har et hav af ture og arrangementer i hele landet, hvor du kan give naturen en hånd. Se her, hvad der sker nær dig.

Kom godt i gang

Deltag i andres aktiviteter i naturen, hvor du fx kan lære at slå med le, skabe vild natur eller besøge et kogræsserlaug.

Brug naturplejekortet til at finde en naturplejegruppe nær dig eller til at få nogle gode tips og tricks med på vejen. Naturplejegrupperne giver naturen en hånd på tre forskellige måder: høslet, kogræsning og rydning.

Har du selv en god idé?

Vil du starte et projekt der giver naturen en hånd, kan der være rigtigt mange ting at tænke på. Derfor vil Danmarks Naturfredningsforening gerne hjælpe med lidt af det praktiske. Du kan både låne grej og få hjælp til markedsføringen af dit projekt. Alle naturplejeprojekter skal ske i samarbejde med en af de mange lokalafdelinger i Danmarks Naturfredningsforening. Find din lokalafdeling her.

Hvis I som DN - lokalafdeling gerne vil prøve arrangementer med naturpleje af, kan I bruge penge til at hyre en instruktør og evt. leer til selve arrangementet. Eneste krav er at I slår arrangementet op i jeres turkalender. Arrangementet kan sagtens laves sammen med en partner, eksemeplevis kommunen, et naturcenter eller lignende. Kontakt os for at finde ud af det praktiske - se kontaktinfo nederst på siden-

Du kan også her læse mere om hvad og hvordan man får et vellykket naturplejelaug eller hvordan du starter de eget kogræsserlaug.

Lær mere om naturpleje
Kontakt

Har du en ide til et nyt projekt, der kan give naturen en hånd, eller er I en lokalafdeling, der vil have hjælp til at stable et arrangement på benene, så tag kontakt til Majken.

Object reference not set to an instance of an object.