Du kan hjælpe naturen

Du kan hjælpe naturen på vej ved at arrangere en naturplejedag eller starte et naturplejelaug.
For at få erfaring med naturpleje i teori og praksis anbefaler vi at man melder sig ind i vores naturplejenetværk - og gør lidt forarbejde. Læs mere om naturplejenetværket her - og om fokuspunkter for at lykkes med frivillig naturpleje herunder.

5 gode råd til en vellykket naturplejedag

  1. Informer: Skal naturpleje være meningsfyldt, så skal man også vide hvad man møder op til og arbejder hen imod.
    Vær derfor gode til at beskrive dagens forløb i jeres indbydelse. I kan slå arrangementet op på facebook, opslagstavlen i Brugsen eller på pæle i naturområdet. I kan også sende en beskrivelse af dagen til lokalavisen eller bruge den lokale naturkalender.
    Start derfor gerne dagen med et lille oplæg om jeres vision for området – og hvordan I kommer derhen.
  2. Aktiviteter for børnene: Man kan sagtens koble naturformidling og naturpleje sammen. Hvis der er et vandløb eller sø ved området, så tag f.eks. fiskenet og syltetøjsglas med, så børnene kan undersøge dyrelivet, eller lav insektvæddeløb på en hvid dug.
  3. Uden mad og drikke duer den frivillige ikke: Det er altid en god idé, at sørge for drikkevarer til frokost. Om eftermiddagen giver et stykke kage og en kop kaffe fra termokanden ny energi.
  4. Gå aldrig ned på grej: En dag med naturpleje kan være hårdt arbejde, men alle bør kunne være med. Små børn kan sagtens slå med le eller klippe med en grensaks, men de bliver måske hurtigt trætte af at slæbe træer væk. Sørg derfor for altid at have nok værktøj med.
  5. Sammen løfter vi i flok: Involvér lokale samarbejdspartnere – lige fra lokale foreninger og organisationer, der kan tænkes at have særlig interesse i området. Husk at I står stærkere som aktører i lokalområdet, hvis I repræsenterer flere foreninger og organisationer – og lokale borgere. Når I skal afholde en naturplejedag, kører det hele meget bedre, hvis I er flere til at løfte opgaverne.

Er der naturpleje nær dig?

Er der allerede naturplejelaug eller naturplejeaktiviteter nær dig? Du kan med fordel tjekke kortet her og se, om du kan trække på gode erfaringer eller blive en del af eksisterende laug.

Object reference not set to an instance of an object.