På søndag den 9. september holder Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet Naturens Dag med over 300 arrangementer fordelt på hele Danmarkskortet. Find et nær jer her.

I hverdagene frem mod søndagen holder skoler og institutioner landet over deres egne naturarrangementer – og i år er hele 188.000 børn tilmeldt! Det er rekord – aldrig har så mange børn har været tilmeldt Naturens Dag. Det markerede skolebørn fra Bramsnæsvigskolen i dag på den store åbning af Naturens Dag.

Kronprins Frederik skulle også have været med på dagens åbning. Hans Kongelige Højhed skulle have gjort skoleeleverne selskab i den vilde natur.

Se børnene ønske Kronprinsen god bedring.

Kom ud på søndag!

Tag din familie under armen og ud i naturen! På søndag er der naturoplevelser for alle i hele Danmark, når Naturens Dag 2018 kulminerer. Find et arrangement nær jer her.

Naturen er verdens bedste legeplads

Åbningen bød på masser af aktivitet for 4. klassen samt arrangørerne, der var repræsenteret ved Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening og Lars Mortensen, formand i Friluftsrådet. Årets tema er bevægelse, og åbningen var derfor en stor leg.

-Det er fantastisk at se glade børn boltre sig i naturen. Vi håber, at Naturens Dag på søndag får endnu flere børn og deres familier ud og udnytte alle de sjove muligheder, naturen har at tilbyde. Naturen er verdens bedste legeplads. Og hvis børn jævnligt leger der, så bliver de både sundere, gladere og klogere, siger Lars Mortensen.

Alligevel får børn i dag alt for lidt natur.

Kun 29 procent af børnene kommer ud i naturen hver dag i løbet af sommerhalvåret. Da deres forældre var børn, var 36 procent ude hver dag, mens 55 procent af bedsteforældrene kom ud dagligt. Det viser en stor undersøgelse, Kantar Gallup har lavet for Danmarks Naturfredningsforening.

- iPads og travle hverdage har vist fået mange af os til at glemme at lave aftaler med naturen. Derfor skal Naturens Dag inspirere familier til at komme mere ud i naturen – hele året, fortæller Maria Reumert Gjerding.

Naturens Dag har eksisteret siden 2004 og er støttet af Nordea-fonden.

Se med: Sådan åbnede vi Naturens Dag!