Danske børn kommer stadig mindre i naturen, og en hel generation risikerer at miste forståelsen for naturens værdi, og hvad det kræver at passe på den.

Derfor er Danmarks Naturfredningsforening, Landsforeningen Praktisk Økologi og Det Danske Spejderkorps med støtte fra Villum Fonden gået sammen om projektet ’Vilde Rødder’, der med hjælp fra frivillige skal lære 6-12-årige børn om videnskaben bag naturen og give dem lyst til selv at gøre en positiv forskel.

Vilde Rødder lærer børn om naturen

Gennem et sjovt og pædagogisk naturforløb over fem sessioner skal børnene selv prøve at forbedre levevilkårene for vilde arter i den nære natur. Det kan for eksempel være ved at lave kvasbunker, skabe vandhuller eller dyrke blomster og lade græsset gro i deres egen SFO, klub eller spejdergruppe.

De praktiske aktiviteter og en sideløbende samtale om de forskellige arters behov skal give børnene en forståelse for, hvor vigtigt det er at give plads til naturen, og hvad de selv kan gøre.

Læs også: Hvert andet barn har aldrig set et pindsvin eller kigget på stjerner i naturen

Vilde Rødder søger frivillige

I første omgang har børnene dog brug for en voksen, der kan hjælpe dem igennem de fem sessioner på en sjov og meningsfuld måde.

Derfor søger 'Vilde Rødder' frivillige i hele landet, som har lyst til at hjælpe en ny generation af naturambassadører på vej.

Du behøver hverken at være biolog eller have erfaring med pædagogik og frivilligt arbejde. Som frivillig i ’Vilde Rødder’ får du et grundigt kursus i naturforløbets konkrete indhold og i, hvordan du fanger og fastholder børnenes interesse.

Herefter er du klar til at gå ud i din lokale SFO, klub eller spejdergruppe og gennemføre naturforløbet sammen med børnene og deres pædagog eller spejderleder.

Læs mere om projektet og meld sig som frivillig på www.vilderoedder.dk.

FAKTA: Bliv frivillig i 'Vilde Rødder'

  • Som frivillig i 'Vilde Rødder' hjælper du 6-12 årige børn med at skabe vild natur i deres SFO, klub eller spejdergruppe gennem et spændende naturforløb bestående af fem sessioner á 1 time.
  • Du behøver ikke have erfaring med naturformidling – alle kan melde sig som frivillig.
  • Når du melder dig som frivillig, får du et grundigt kursus både i naturforløbets konkrete indhold og i, hvordan du fanger og fastholder børnenes interesse.
  • Kurset afholdes på en enkelt aften og udbydes i både København, Odense og Ry på følgende datoer:
    • København: 8. marts og 24. august
    • Odense: 9. marts og 23. august
    • Ry: 10. marts og 25. august
  • Læs mere og meld dig som frivillig på www.vilderoedder.dk
alt
Rasmus Baadsgaard Jakobsen
Udviklingsansvarlig