Uge 36 er lig med natur- og friluftsoplevelser i hele landet, når børn og voksne rykker udendørs i anledning af Naturens Uge – Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen.

I dag blev naturugen officielt skudt i gang, da H.K.H. Kronprinsen og 2. klasse fra Ørestad Friskole undersøgte livet under havoverfladen ved Amager Strandpark i København. Her blev der både kigget efter smådyr i havet, hevet krabber i land og leget gemmeleg med bundlevende dyr.

Under arrangement fortalte Kronprinsen entusiastisk om sin egen interesse for naturen og havet, og hvorfor det er vigtigt at passe på det.

Læs også: 2 ud af 3 ved ikke, at vi har hajer og blæksprutter i Danmark

Kom med til Naturens Uge

Vær med, når vi sætter fokus på livet under overfladen i Naturens Uge den 4. til 10. september.

I løbet af hele ugen bliver der afholdt lokale naturarrangementer landet over. Alene i weekenden er der over 160 arrangementer. Så find ét nær dig, og tag med os ud i den blå natur.

Tryk på den gule pil for at se flere billeder fra åbningen af Naturens Uge med blandt andre Kronprins Frederik og DN's præsident Maria Reumert Gjerding.

Naturugen sætter fokus på blå natur

Temaet for årets udgave af Naturens Uge er ’Naturen under overfladen’, og i løbet af hele ugen vil børn og voksne landet over søge mod kyst, sø eller vandløb for at blive klogere på livet i vandet.

Ud over de seje elever, der med stor nysgerrighed og engagement fulgte med Kronprinsen rundt til de forskellige aktiviteter, er der også natur på skemaet for flere end 106.000 børn fra skoler og dagtilbud.

I løbet af hele ugen bliver der desuden afholdt lokale natur- og friluftsarrangementer i hele Danmark, hvor man blandt kan komme på strandsafari, gå på opdagelse med waders og undervandskikkert eller kigge efter liv i vandet fra en gennemsigtig kajak. Naturugen rundes af i weekenden den 9.-10. september med 160 lokale arrangementer.

Langt størstedelen af arrangementerne er offentlige og kan findes på naturensuge.dk