På rekord tid har 50.000 danskere været inde for at skrive under på borgerforslaget om ny dansk klimalov, der skal forpligte Danmark til at sætte nationale klimamål, som lever op til Paris-aftalen.

50.000 underskrifter er kravet for, at et borgerforslag bliver fremsat i Folketinget. Derfor er en behandling af borgerforslaget i Folketinget nu det næste skridt i retningen mod en stærk dansk klimalov.

Læs mere om borgerforslaget her.

De næste 5 til 10 år er altafgørende

Borgerforslaget er fremsat af 11 organisationer, og heriblandt er Danmarks Naturfredningsforening, WWF Verdensnaturfonden, Greenpeace og Folkekirkens Nødhjælp.

De mange organisationer er gået sammen for at sikre politisk handling på klimaområdet. I 2018 oplevede på nært hold, hvad klimaforandringerne kan betyde, og verdens førende klimaeksperter har talt: De næste 5 til 10 år er altafgørende, hvis vi skal forhindre de værste konsekvenser for mennesker og natur.

Derfor skal loven blandt andet fastslå, at reduktion af drivhusgasser bør indgå i alle relevante politikker og være et centralt mål for hele samfundet.

Læs også: Nyt initiativ: Danmark skal have en stærk klimalov

Læs mere om klima

alt
Lasse Jesper Bering Pedersen (orlov)
Klima- og energipolitisk seniorrådgiver