Hvert eneste forår samles tusindvis af danskere landet over for at samle affald i naturen, og nu er det ved at være tid igen. Affaldsindsamlingen ruller igen søndag den 26. april, men det ville ikke være muligt uden de mange lokale frivillige, som vier deres søndag til at invitere lokalsamfundet til affaldsindsamling.

Der er nu åbent for at oprette lokale indsamlinger, som folk i lokalområdet kan dukke op til 26. april, når der er affaldsindsamling. Vil du være med?

Affaldsindsamlingen er efterhånden en folkebevægelse. Sidste år blev der samlet 156.000 kilo affald af knap 200.000 deltagere, heraf en masse børn fra skoler og institutioner. De fandt blandt andet 110.000 dåser.

Og der er brug for Affaldsindsamlingen, hvis man spørger Birgit Tanghus fra en landsby uden for Kalundborg. Hun arrangerer affaldsindsamling år efter år.

- Jeg ser det som en pligt at rydde op i naturen. Selvom vi tit har en pose med, når vi er ude at gå ture til hverdag, så er der stadig brug for den store indsamling en gang om året, hvor vi finder meget affald, siger hun.

Skal du være med på Affaldsindsamlingen? Opret en indsamling eller find en nær dig

På Affaldsindsamlingen har vi altid fundet meget plastik. Fastfood-emballager, slikposer, flasker, poser, låg, engangsservice, cigaretskod og meget andet. Derfor tæller vi plastik-stykker på Affaldsindsamlingen 2020.

Du kan nemt oprette din egen søndagsindsamling og invitere naboerne eller hele byen. Opret din indsamling senest den 25. marts. En uge inden Affaldsindsamlingen modtager du en deltagerpakke med affaldssække.

Du kan også være med uden at oprette en affaldsindsamling selv. Der er mange indsamlinger landet over, så det er bare om at finde en tæt på dig.

Opret en indsamling eller find en nær dig på www.affaldsindsamlingen.dk

Fakta om Affaldsindsamlingen

  • Søndag d. 26. april inviterer foreninger, privatpersoner, virksomheder m.fl. til indsamlinger landet over. Skoler og dagtilbud samler ind i hverdagene op til søndagen - indsamlingen varer altså hele uge 13! I 2020 er plastik, kyst og hav i fokus.
  • Knap 200.000 danskere deltog på Affaldsindsamlingen 2019. De indsamlede 156.000 kilo affald – heriblandt 102.000 dåser.
  • Affaldsindsamlingen har over de sidste 10 år indsamlet 1,5 million dåser – 90 % uden pant læs mere her
  • Affaldsindsamlingen har eksisteret siden 2006.
  • Affaldsindsamlingen har gennem tiden gjort de særeste fundlæs mere her