Vild mad, krible-krable, svampeture, vandring og lystfiskeri samt alt muligt andet, som naturhjertet begærer! Temaerne var mange, da Naturens Dag i går var repræsenteret med flere end 300 arrangementer over hele landet.

Vejrguderne var i mildt humør og hjalp Naturens Dag godt på vej med tørvejr og solstråler over det meste af Danmarkskortet. Det fik søndag 60.000 danskere til at snøre støvlerne og komme ud i naturen.

I ugens løb har 190.000 børn varmet op til søndagen ved at holde Naturens Dag ude på landets skoler og dagtilbud. Det hele begyndte i mandags, hvor 4. klasse fra Bramsnæsvigskolen skød Naturens Dag i gang i den kuperede Ejby Ådal.

Læs også: Børn skal ud i naturen - ellers lærer de ikke at passe på den

H.K.H Kronprins Frederik skulle have gjort 4. klassen selskab på åbningens strabadser, men måtte som bekendt aflyse. Det slog dog ikke børnene ud, som til gengæld sendte hilsner om god bedring til Kongehuset. Det kan du læse mere om her.

Flere deltagere end nogensinde

De mange naturglade skolebørn og søndagens skønnede 60.000 deltagere betyder, at Naturens Dag i 2018 runder et samlet deltagerantal på 250.000 deltagere. Det er rekord. I 2017 kom 214.500 danskere ud på Naturens Dag.

De rekordmange danskere i naturen gør stort indtryk på arrangørerne. Ifølge Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, er den store tilslutning et udtryk for en stigende bevidsthed og interesse for natur hos befolkningen.

Deltagere på Naturens Dag

  • 2018: 250.000
  • 2017: 214.000
  • 2016: 170.000
  • 2015: 150.000

- Det er fantastisk, at så mange danskere har været ude i naturen den sidste uge. Jeg fornemmer generelt en stigende appetit på naturen hos befolkningen, og jeg tror det hænger sammen med, at vi bliver mere og mere bevidste om hvor værdifuld naturen er for os som mennesker.

Også Friluftsrådets formand, Lars Mortensen, er begejstret.

- Vi får jo mulighed for at vise rigtig mange danskere, hvilke oplevelser der er i naturen, og det er vigtigt, hvis de skal få et forhold til den og få lyst til at passe på den. Vi vil jo gerne have, at de får appetit på mere og melder sig ind i natur- og friluftsforeninger, så det kan blive Naturens Dag hver dag og ikke bare en enkelt dag, siger han.

Naturens Dag er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet. Naturens Dag er støttet af Nordea-fonden.