Vælgermøde 2017 med Danmarks Naturfredningsforening Fredensborg og Agenda 21 i Fredensborg Kommune, Humlebæk Bibliotek.

Den 21. november er der valg i Danmarks 98 kommuner, og natur og miljø spiller selvfølgelig en rolle for, hvordan danskerne sætter deres kryds. I hvert fald for de fremmødte til onsdag aftens vælgermøde i Fredensborg, som den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening og Agenda 21, har indkaldt til.

-Det er rart at komme og høre, hvordan de enkelte partier helt konkret stiller sig i forhold til de sager, som berører os. Vi lever jo i en dejlig kommune med masser af hav og natur, og det er selvfølgelig vigtigt, at man føler, politikerne gerne vil gøre noget for at passe på det, siger en af de fremmødte, Bente Svendsen.

I aften bliver der blandt andet diskuteret, om der skal anlægges en sti rundt om den lokale Esrum Sø, om politikerne skal lave en badebro-politik for at undgå for mange badebroer på stranden, og hvad der er den bedste løsning for affaldssortering i netop Fredensborg Kommune.

Politikerne bruger vælgermødet til at gøre sig bekendte

Vælgermødet i Fredensborg er, hvis ikke det første, så et af de første valgmøder ud af knap 20, som lokale afdelinger af DN holder landet rundt op til valget.

Til aftenens vælgermøde får de ti repræsentanter for partierne først fire minutter til at svare på spørgsmål, de har fået tilsendt af foreningerne i forvejen. Herefter får politikerne hver deres plads, hvor vælgerne kan gå rundt og stille deres egne spørgsmål. Slutteligt er der fællesdebat, hvor stort og småt bliver diskuteret igennem.

Kommunalvalg 2017

  • Den 21. november er der kommunalvalg i Danmarks 98 kommuner.
  • Danmarks Naturfredningsforening har 96 lokale afdelinger.
  • Omkring 17 DN-afdelinger holder vælgermøder frem mod valget, hvor de inviterer lokale politikere samt vælgere til at forholde sig til naturproblematikker, der måtte røre sig i den pågældende kommune. På den baggrund kan naturinteresserede borgere få et godt indblik i politikerens holdning og en idé om, hvor krydset skal sættes den 21. november.
  • Se en oversigt over de lokale vælgermøder, som vi indtil videre har kendskab til. Listen opdateres løbende. Du kan altid ringe til din lokale afdeling og høre, om de holder et arrangement eller holde øje med den lokale avis.

Det er de helt nære og konkrete sager, der fylder til aftenens vælgermøde I Fredensborg, og derfor mener Freya Brabæk Kristensen fra Dansk folkeparti, som stiller op til byrådet, at det er vigtigt at komme ud og vise flaget.

- Jeg tror, natur og miljø kommer til at fylde måske ti procent for, hvordan valget falder ud. Så der er helt sikkert andre ting, der fylder mere. Men det her møde er alligevel rigtig vigtigt. Vi møder vælgerne og ikke mindst møder de os. De kan lære os at kende mere direkte end ellers.

En chance for at få politikerne tæt på

Knud Erik Ellehuus er netop kommet i aften for at opleve politikerne helt tæt på. Han oplever, at de tit snakker udenom og fyrer floskler af, og hans mission er at komme rundt og få en fornemmelse af, hvem der egentlig har en holdning til hvad og hvorfor.

- Vælgermødet her er et rigtig godt initiativ. Kommunalvalg handler i langt højere grad end folketingsvalg om personligheder og konkrete sager, hvor ideologier ikke spiller nogen stor rolle. Selvom du måske stemmer konservativt ved folketingsvalget, kan man sagtens stemme noget helt andet ved kommunalvalget, siger Knud Erik Ellehuus.