Danmarks Naturfredningsforening har lavet klimaaftaler med 71 kommuner rundt over hele landet, og i dag fik foreningens præsident Maria Reumert Gjerding så sat en streg under, at det gode arbejde fortsætter.

Hun var nemlig i Holbæk, og underskrive en ny klimaaftale med Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen. Det foregik på Orøfærgen.

Holbæk indgik i 2009 en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive klimakommune, og forpligtigede sig til at reducere CO2-udledningen med 3 procent om året. Men faktisk har kommunen reduceret sin udledning med en del mere, nemlig 4,5 procent om året.

-Jeg er utrolig glad for, at Holbæk Kommune nu forpligtiger sig til at fortsætte sin flotte indsats. Det er et stærkt signal i en tid, hvor der er stort behov for, at alle hæver ambitionerne, hvis vi skal nå målet om at begrænse klodens temperaturstigning, siger Maria Reumert Gjerding.

Er din kommune klimakommune? Se oversigten her

Klimaet skal stadig være i stærkt fokus i Holbæk

Med den nye aftale forpligtiger kommunen sig til fremadrettet at nedbringe CO2-udledningen med 3 procent om året.

-Vi vil den grønne omstilling, og klimaet kræver handling nu og her. Den grønne omstilling skal tænkes ind på alle niveauer og områder og står også højt på vores dagsorden her i Holbæk Kommune, siger fortæller Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune

- Det er vigtigt, at vi alle fortsat gør en indsats for at skabe en grøn og bæredygtig fremtid. I Holbæk har vi gjort en stor indsats og har allerede opnået en markant reduktion af CO2-udledningen de sidste år. Vi vil tage vores ansvar på os og fortsætte med at reducere.

På de ni år, kommunen har været klimakommune, har man reduceret sit CO2-udslip med godt 13 procent i alt.

Den nye klimaaftale omfatter, ligesom den nuværende fra 2015 til 2018, kommunens egen virksomhed, hvilket bl.a. gælder for det samlede energiforbrug i kommunens bygninger, dens vejbelysning og almindelig transport.

Læs mere om klimakommuner her

alt
Jens la Cour
Chefrådgiver, EU miljøpolitik og interessevaretagelse
  • E-mailadresse
  • Mobil
    +45 31 19 32 45


Klimaarbejdet i Holbæk

  • Holbæk indgik aftale om klimakommune i 2009 med en reduktionssats på 3 procent om året.
  • Kommunen har blandt andet gjort det ved at lave en indsats i forhold til varmeforsyning, ga-debelysning og bygningsbelysning.
  • Holbæk Kommune har 22 solcelleanlæg, der over de sidste år har produceret mellem 80 og 90 MWh pr. år, som svarer til 172,2 tons CO2 reducering årligt.
  • Fremover til kommunen sætte yderligere initiativer i gang – det gælder fx at gaskedler skal konverteres til varmepumper, mere LED-belysning og bedre styring af energisystemerne.