Skovsgaard Gods på Sydlangeland har i mange år tiltrukket gæster fra nær og fjern, som er kommet for at opleve det økologiske landbrug og købe varer med hjem. Men nu har også Dansk Cater fået øjnene op for det historiske gods og dets økologiske landbrug.

Dansk Cater sælger og distribuerer fødevarer til professionelle køkkener rundt om i landet - alt fra pølsevogne og kantiner til hoteller og restauranter.

Ifølge administrator på Skovsgaard Gods, Bjarne Hansen, er det et helt koncept, som Dansk Cater køber, når de leverer varer fra Skovsgaard til deres kunder.

- Det er en samlet pakke. Der er en historie i varer fra Skovsgaard, og man ved, at der i produktionen er blevet taget hensyn til både natur og mennesker. Man køber ikke bare mad – man køber alt fra økologisk landbrug til natur, forklarer Bjarne Hansen.

Læs også: Langelandsbryggen vender hjem

Mad til folket

Dansk Cater leverer hver dag fødevarer, der bliver til mange måltider rundt om i landet, og det er en af hovedårsagerne til, at Skovsgaards Gods har valgt at samarbejde med Dansk Cater.

- Dansk Cater har et stort marked, der leverer mad til rigtig mange mennesker. Det er mad, der er nede på jorden, og hvor der først og fremmest er fokus på gode råvarer, siger Bjarne Hansen.

Skovsgaard Gods vil også være med til at sikre, at danskerne får god og sund mad, når de er på arbejde.

Vil I besøge Skovsgaard Gods?

  • Adresse: Kågårdsvej 10, 5900 Rudkøbing
  • I kan besøge Naturværkstedet, cafeen, gårdbutikken eller de mange udstillinger.
  • I kan spise 100 procent økologisk i cafeen fra kl. 10-17 og om torsdagen helt til kl. 21.

- Vi ser os selv som en socialøkonomisk virksomhed, hvor vi har ansvar for både mennesker, dyr og natur. Og mad er altafgørende for et sundt og godt liv.

Læs også: Nyt ansigt på DN's økologiske Skovsgaard Gods

Flere skal kende til Skovsgaard

Bjarne Hansen håber også, at flere får øjnene op for godset på Langeland og vil komme på besøg, når varerne begynder at strømme ud i kantinerne.

- Det er en måde for os at komme ind i madsegmentet på. Vi får forhåbentligt flere gæster i form af køkkener og foreninger, som vi kan rykke på holdningsmæssigt ved at vise dem vores landbrug. Hvis vi kan få en dialog med dem, kan vi skabe en forståelse for økologisk landbrug, fortæller han.

Samtlige kunder hos Dansk Cater har mulighed for at købe produkterne, ligesom man altid kan købe varer fra Skovsgaard i Danmarks Naturfredningsforenings webshop.

Køb kød fra Skovsgaard og mange andre produkter i webshoppen