Leder du efter en kreativ og bæredygtig julegaveide? Som noget helt nyt kan du nu for småbeløb være med til at støtte den nystiftede Danmarks Økologiske Jordbrugsfond.

Coop Crowdfunding vil sammen med Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening give mulighed for køb af folkeaktier, så man med beløb helt ned til 250 kroner kan støtte økologisk landbrug.

Gennem opkøb af jord og gårde, der ellers ville blive drevet konventionelt eller opgivet som økologiske, sikrer den Økologiske Jordbrugsfond en fremtidig udbredelse af økologi til glæde for natur, miljø og de unge landmænd, der kan komme i gang med at dyrke jorden.

Giv et stykke økologi i julegave

Alle Coops medlemmer kan i dag købe en aktie på 1000 kr. eller en kvart aktie for 250 kr. For det får man et certifikat, der dokumenterer støtten. På den måde bidrager man til at sikre rene fødevarer uden pesticidrester, sikre rent drikkevand og værne om biodiversiteten. Den perfekte julegave, der giver mening.

alt
Emilie Palm Olesen
Digital journalist
  • E-mailadresse
  • Mobil
    +45 31 46 00 80

-Mange har vist interesse for at være med i at finansiere fonden, men for et mindre beløb, end man har kunnet investere før. Så det her initiativ er helt fantastisk, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Kom med på den økologiske bølge

Fonden har allerede samlet 2o.5 millioner kroner ind via private, virksomheder og foreninger, der har investeret 25.000 kroner eller mere.

De penge, der nu bliver indsamlet, fordeles mellem Økologisk Landsforening, COOP og Danmarks Naturfredningsforening, der så investerer pengene i jordbrugsfonden.

- Med de tre parter, som hver for sig varetager naturens, det økologiske landbrugs og forbrugernes interesser, er vi i jordbrugsfonden begejstrede for denne aftale. Den kan bidrage til vores ambition om at gøre udviklingen af det økologiske jordbrug til en helt nødvendig folkesag, siger Lars-Christian Brask, formand for Den Økologiske Jordbrugsfond.

Øktober- den mest økologiske måned nogensinde

Danmarks Naturfredningsforening og Coop har for nylig arbejdet sammen om kampagnen Et Sprøjtefrit Danmark, hvor vi forvandlede oktober til Øktober. Udover tilbud på økologi satte Coop fokus på økologien i deres medlemsblad.

Sammen fik vi sikret, at oktober i år blev den måned nogensinde, hvor der blev solgt mest økologi. Der blev solgt 22 procent flere øko-varer i forhold til oktober sidste år, viser tal fra Coop.

-Det nye samarbejde er endnu et initiativ, der gør det nemmere at komme tættere på Danmarks Naturfredningsforening mål om et 100 procent sprøjtefrit Danmark, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Coop vil sikre nok økologiske varer

COOP fortæller, at de har oprettet crowdfunding-projektet efter opfordring fra deres butikker og brugsforeninger.

-Vi synes, landbruget og vi har en fælles interesse. Landbruget har en udfordring med at generationsskifte, i Coop har vi en udfordring med at få økologiske råvarer nok i fremtiden, siger Nicolai Jæpelt, projektleder hos Coop.