Et stort flertal af danskerne vil give mere plads til den vilde natur. Det viste en Gallup-måling for nyligt. I onsdags blev det så muligt at skrive under på, at vi skal have mere vild natur i Danmark. Det har over 20.000 danskere allerede gjort.

De mange tusinde underskrivere tilslutter sig et åbent brev til regeringen og Folketinget. Her henvender de sig direkte til statsminister Mette Frederiksen og miljøminister Lea Wermelin med en bekymring:

"Vi er bekymrede over at se den danske natur - vores uerstattelige grønne frirum - forsvinde for øjnene af os. Danmarks natur er presset som aldrig før".

I dag er det nemlig kun 0,5 procent af Danmarks areal, der er beskyttet, vild natur. Med underskriftsindsamlingen tilslutter de mange underskrivere sig et forslag om, at 20 procent af Danmarks areal skal være vild natur, der er beskyttet, så det for lov at udfolde sig frit.

Drømmen om et vildere Danmark

Ifølge den seneste Rødliste fra 2019, er der i dag 1844 arter i Danmark, der er i fare for at forsvinde fra den danske natur på kort eller længere sigt. Det er arter som kirkeugle, hasselmus og sortplettet blåfugl, som kan få førstehjælp, hvis Danmark hurtigst muligt lader naturen blive vild.

"Vi skal afsætte mindst 20 procent af Danmarks areal helhjertet til naturen, hvis vi skal stoppe dens tilbagegang. Kun sådan, siger forskerne, kan vi sikre levesteder og føde til de truede arter", står der i det åbne brev til politikerne.

For den gode nyhed er altså, at naturen tilbagegang kan vendes. Og at drømmen om en vildere og rigere natur kan blive til virkelighed, hvis vi vil det.

Du kan skrive under

Har du endnu ikke skrevet under, så gør som 20.000 andre og vær med til at kæmpe for naturen i Danmark.

SKRIV UNDER HER