Jannie (tv) luger køkkenhaven med Dorthe (th), som er ansat 15 timer ugentligt på Skovsgaard.

I en frodig økologisk køkkenhave bag Skovgaard Gods bliver der ivrigt plukket, revet, smagt og sunget. Udover høsten er hygge en vigtig del af arbejdet med køkkenhaven, og det er langt fra sjældent, at de fire frivillige, som vedligeholder haven, bryder ud i sang.

Jannie Lind er en af de frivillige ældre, der passer den økologiske køkkenhave i det naturskønne område på Langeland. For hende er venskaberne det bedste ved at være frivillig.

Sammen med hendes tre medfrivillige modtog hun i 2016 penge fra Danmarks Naturfredningsforenings pulje ’Grønt Guld’, som er finansieret af Velux Fonden.

Læs reportage Økologisk køkkenhave skaber venskaber

Belønner aktive ældre

Fonden belønner aktive ældre i Danmarks Naturfredningsforening, der ligesom de frivillige i den økologiske køkkenhave gør en aktiv indsats for naturen eller for andre.

Og du har også chancen for at få del i støtten, for igen i år er der åbnet for ansøgninger til Grønt Guld.

- Med programmet vil vi gerne engagere, opmuntre og inspirere ældre mennesker til at gøre noget godt for andre og for naturen. Derudover vil vi også gerne anerkende og støtte de mennesker, der allerede er i gang med det, siger Nick Leyssac, som er organisationskonsulent i Danmarks Naturfredningsforening.

To millioner skal uddeles

Velux Fonden sætter penge på højkant for andet år i træk. Der er bevilget en beløbsramme på op til to millioner kroner, som i løbet af 2017 skal uddeles til at støtte og anerkende aktiviteter, hvor aktive ældre yder en indsats for sig selv og andre, giver gode naturoplevelser i – og samtidig passer på naturen.

Ansøgningsfristen er 26. november, men ansøgninger bliver behandlet løbende, ligesom pengene bliver bevilliget løbende. Det er altså bare at komme i gang.

Så laver du - eller en du kender - aktiviteter i naturen, der fortjener lidt mere end et skulderklap, så skriv en ansøgning til Grønt Guld.

Pengene til den økologiske køkkenhave gik til blandt andet et redskabsskur. Tidligere er støtte fra Grønt Guld både gået til indsatser for pleje af skove samt formidlingsprojekter.

Læs mere om årets pulje og ansøg om penge fra Grønt Guld

Grønt Guld

  • Puljen er målrettet ældre i Danmarks Naturfredningsforenings 95 afdelinger.
  • Ansøgere kan både være enkeltpersoner og grupper.
  • De ældre skal være mindst 60 år og mindst én skal være pensioneret, førtidspensioneret eller på efterløn.
  • Ansøger eller gruppen af ansøgere skal yde en særlig aktiv indsats for at formidle, pleje og passe på naturen gennem aktiviteter knyttet til én eller flere af Danmarks Naturfredningsforenings 95 afdelinger.
alt
Emilie Palm Olesen
Digital journalist
  • E-mailadresse
  • Mobil
    +45 31 46 00 80