Vores store mængder affald er et kæmpe problem for både klima og natur. Affaldet forurener vores miljø og kan i værste fald tage livet af vilde dyr og kæledyr.

Derfor har vi siden 2006 arrangeret en årlig affaldsindsamling, og i år kulminerer den i denne weekend, når tusindvis af danskere tager ud i naturen og fjerner affald.

I denne weekend er der lokale affaldsindsamlinger over 900 steder i hele landet. Der bliver blandt andet lavet skraldebingo, holdt konkurrence i affaldskunst, dykket efter affald i Gudenåen og meget, meget mere.

Her kan du læse om blot nogle få de 900 events til Affaldsindsamlingen i weekenden.

Her kan du hjælpe os i weekenden

Gør som tusindvis af andre danskere og hjælp os et par timer med at fjerne skadeligt affald fra naturen.

Find en lokal indsamling nær dig og kom med ud på en meningsfuld tur i naturen.

10 eksempler på spændende events i weekenden


Paneldebat om affald, klima og natur i København

På Kongens Nytorv i København vil der være affaldsindsamling med efterfølgende paneldebat med blandt andre teknik- og miljøborgmester Line Barfod og vores direktør Lars Midtiby. Så mød op og deltag i debatten, om hvordan både borgere og virksomheder kan tage større ansvar for en mere bæredygtig fremtid. Eventet er arrangeret af vores samarbejdspartner NIO, der også afholder en workshop, hvor børn kan bygge skraldekunst og deltage i en kunstkonkurrence.

Læs mere om eventet her.

Dyk efter affald i Gudenåen

Hvis du ikke er bange for at blive våd, så kan du hjælpe Bjerringbro Dykkerklub med at samle affald i Gudenåen. Du kan dog også være med, selv om du ikke er dykker. Der vil nemlig også være en affaldsindsamling langs Gudenåens bred for ikke-dykkere.

Læs mere om eventet her.

Spil skraldebingo i Hedensted

Hvem finder først en dåse, et sugerør, en flaske og et stykke tøj, der ligger som affald? Skraldebingo er en konkurrence, der går ud på at finde og indsamle alle typerne af affald på din spilleplade. Du kan deltage i skraldejagten, når Green Team Hedensted, Danmarks Naturfredningsforening og lokale virksomheder i Hedensted inviterer til affaldsindsamling.

Læs mere om eventet her.

Mange af weekendens affaldsindsamlinger byder både på dejlig natur og social hygge.

Hjælp os med at rense vores smukke strande

Flere steder i landet bliver der fjernet affald fra vores kyster og strande i weekenden. Du kan blandt andet hjælpe de to surfere Julie og Jens fra Strandet, som siden 2018 har arrangeret strandrensninger. I denne weekend arrangerer de strandrensninger i både Klitmøller Strand og Liseleje Strand.

Saml affald og mød andre hundeelskere i Aalborg

Anicura Dyrehospitalet inviterer mennesker og hunde til fælles affaldsindsamling i Østre Anlæg i Aalborg. Så tag hundesnoren i den ene hånd og en skraldepose i den anden hånd, og kom og mød andre hundeelskere, som er trætte af affald i byer og natur. Der vil også være både kaffe, sodavand og en lidt godbidder til hundene.

Læs mere om eventet her.

Red Lillebælt fra plastikaffald

Kom og hjælp os med at samle affald i Naturpark Lillebælt ved Kolding. Vil vil gerne især fjerne plastik, som ligger på jorden, inden det ryger ud i havet, hvor det ødelægger økosystemer og havets dyre- og planteliv. Der stilles affaldstænger og poser til rådighed og alle deltagere får en kop kaffe/the/saftevand efterfølgende.

Læs mere om eventet her.

Man bestemmer selv, hvor lang tid man vil hjælpe med at samle affald. Og der er også tid til sjov, leg og skønne naturoplevelser.

Forårsrengøring af kalkbrud

Boesdal Kalkbrud ligger syd for Stevns Klint, og det er et naturområde, som er en del af verdensarvsområdet omkring Stevns Klint. Også her vil der i weekenden være affaldsindsamling, da DN Stevns, Stevns Kommune og Stevns Klint Unesco Verdensarv er gået sammen om at arrangere affaldsindsamling i området.

Læs mere om eventet her.

Vind præmier ved at bygge affaldskunst i Randers

I Randers kan du i weekenden vinde præmier ved at bygge affaldskunst eller gætte det samlede antal cigaretskodder. Der er også affaldsquiz, magnetfisker-event, kaffe og kage og meget mere. Denne affaldsindsamling er arrangeret af #RentNaturområde, Randers Rydder Op, M&Mmagnet i samarbejde med Ren Randers og Randers Kommune.

Læs mere om eventet her.

Unge århusianere fjerner skrald og hygger med kaffe og kage

Vores ungeafdeling DN Århus Ung afholder sin årlige affaldsindsamling i Riis Skov. Både unge, ældre, børn og familier er velkomne til at møde op og tilbringe lidt af forårsdagen med et hyggeligt og meningsfuldt stykke arbejde. Der bliver budt på kaffe og et stykke kage, men medbring endelig egen kop – så bliver sækkene kun brugt til det skrald, som vi samler op fra skovbunden.

Læs mere om eventet her.

Fjern affald fra tidligere losseplads ved Odense

Stige Ø ved Odense var en losseplads fra 1967-1994. Men i dag er Stige Ø omdannet til et stort aktivitets-, rekreations- og naturområde, så nu skal der ikke længere ligge affald og flyde. DN Odense inviterer derfor både børn og voksne til affaldsindsamling i området.

Læs mere om eventet her.

Anders Morgenthaler er også med i kampen mod affald. Blandt andet som ambassadør for Affaldsindsamlingen.

Mangler du affaldsindsamlinger nær dit lokalområde på denne liste? Så tjek vores kort over alle weekendens 900 lokale affaldsindsamlinger, og find den indsamling, der er tættest på dig.

Har du ikke tid til at fjerne affald i denne weekend? Så kan du også støtte Affaldsindsamlingen økonomisk.