2017 blev endnu et år i rækken af år, hvor salget af økologiske varer slog rekord. De økologiske indkøbskurve blev nemlig i alt fyldt for 11,3 mia. kr. mod 8,7 mia. kr. i 2016.

Selvom den markante stigning ifølge Danmarks Statistik også skyldes undersøgelsens omfang, så fyldte det samlede økologiske salg i 2017 ca. 13 procent, hvilket er en stigning på tre procentpoint siden 2016.

Det er især frugt og grønt, som danskerne køber mere af økologisk, men også mælk, ost og æg ligger højt på den økologiske hitliste. Og så er danske slikmunde også blevet gladere for økologi.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at salget af økologiske søde sager herunder is, slik, juice, saft og chokolade på landsplan er steget med omkring 100 mio. kr. fra 2016 til 2017.

Økologisk is og er et rent hit

Men vi har også i høj grad fået øjnene op for økologiske varer i den søde afdeling. I sommervarmen sælger Coops butikker i dag dobbelt så meget økologisk is, som sidste år.

-Vi oplever klart en stigende efterspørgsel, og vi prøver at imødekomme det ved bl.a. at introducere mere økologisk is. Faktisk er vores salg af øko-is fordoblet i forhold til sidste år. Til sammenligning er salget af de konventionelle is kun steget 15 procent, så stigningen kan altså ikke kun tilskrives det gode vejr. Det er en meget positiv udvilking, fortæller CSR-chef ved Coop, Thomas Roland.

Thomas Roland forklarer desuden, at Coop oplever det som en generel tendens, at vi vil have rene kvalitetsvarer uden E-numre og rester af sprøjtegift.

Læs også: Sommerfavoritter indeholder rester af sprøjtegift

Top fem mest populære øko-kategorier i 2017:

1. Frugt og grønt

2. Mælk, ost og æg

3. Ris, brød, mel og korn

4. Kød

5. Drikkevarer

Undgå 22 kunstige sødestoffer

Ifølge Økologisk Landsforening, undgår du 22 forskellige kunstige sødestoffer, når du vælger økologisk is, sodavand og chokolade.

Læs mere om mad og sprøjtegift