Vi risikerer at løbe tør for rent drikkevand i Danmark, for i dag bliver der fundet rester af pesticider i over halvdelen af de aktive drikkevandsboringer, og mange drikkevandsboringer bliver lukket på grund af pesticider.

Derfor rejste bekymrede borgere fra hele landet i onsdags til Christiansborg Slotplads bevæbnet med lokalt drikkevand fra deres kommune.

Og borgernes engagement og bekymring for vores rene drikkevand gjorde stort indtryk på politikerne. Til den fremmødte presse lovede miljøminister Magnus Heunicke, at han allerede på tirsdag vil forhandle med de øvrige partier om en akutplan for beskyttelsen af drikkevandet.

- Jeg håber, at vi straks efter mødet kan melde ud til befolkningen, hvad vores planer er for at sikre, at vi forhindrer, at der kommer sprøjtegifte i vores drikkevand, sagde Magnus Heunicke til DR.

Red vores drikkevand

Vi kæmper for bedre beskyttelse af vores rene grundvand. Det kan blandt andet ske ved at oprette store grundvandsparker, hvor det er forbudt at bruge pesticider og andet gift.

Er du enig? Så støt os i kampen med din underskrift!

Se video: Vand fra hele landet indtager Christiansborg