Der er rester af sprøjtegift i drikkevandet, og det bekymrer et stort flertal af danskerne.

82 procent er bekymrede over sprøjtegifte i drikkevandet. Det er en stigning i forhold til sidste år, hvor 75 procent af danskerne var bekymrede. Det viser undersøgelser, som Kantar Gallup og Opeepl har lavet for Danmarks Naturfredningsforening.

- Det danske drikkevand er en unik ressource, som vi bruger hver dag, og jeg vil tro, de fleste er stolt af. Så det er klart, at folk bliver bekymrede, når der bliver ved med at dukke ny fund af sprøjtegiftrester op i drikkevandet. Det står jo langt værre til, end vi troede for bare et år siden, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

På det lille år der er gået mellem de to undersøgelser, er der gjort 3 opsigtsvækkende fund af sprøjtegifte i drikkevandet, og for nyligt kom det frem, at man fandt sprøjtegiftrester i drikkevandet 802 gange sidste år.

Forskere og vandværker deler danskernes bekymring

Danskerne står ikke alene med deres bekymring. Vandværkerne tager problemet meget alvorligt, og nogle af landets førende forskere er bekymrede.

- Man skulle mene, at vi efterhånden har fået advarsler nok. Men jeg savner stadig handling fra regeringen. De bliver nødt til at sætte ind nu, så vi kan sikre rent drikkevand til vores børn og børnebørn, siger Maria Reumert Gjerding og slår fast:

- Den eneste sikre måde at beskytte drikkevandet på er at forbyde sprøjtegift dér, hvor grundvand dannes og pumpes op.

Er du også bekymret? Så vis din støtte her: