Marcipangrisen, fyldte chokolader eller plastikpynt.

At vælge en god mandelgave er en evig udfordring, for hvordan vælger man den helt rigtige og overraskende mandelgave, som vinderen samtidig bliver glad for og ikke bare kyler i skraldespanden derhjemme?

Her er nogle af vores idéer til, hvordan du både kan gøre mandelgaven fantasifuld, bæredygtig og værdifuld. Find årets mandelgave her!


Årets mandelgave er hjemmelavet

Julen er en forbrugsfest. En hjemmelavet mandelgave er et sjovere, mere personligt og klimavenligt alternativ til den købte mandelgave.

Det er kun fantasien, der sætter grænser. Men hvorfor ikke give noget, som modtageren kan bruge til at gøre noget godt for naturen?

Hvis du har en have med stauder eller andre afblomstrede planter, kan du være heldig, at fuglene endnu ikke har plyndret planterne for frø. En genial mandelgave er en hjemmelavet frøpose med blomsterfrø fra din have, som du hælder i en forseglet æske eller pose og binder sløjfe om. Alt du skal gøre er at tage dine planter indenfor, tørre dem og drysse frøene ud.

Modtageren kan gå hjem til sin have eller altan og så frøene ud (hvis frosten altså ikke allerede er sat ind).

Du kan også lave kunst med ting fra naturen, for eksempel lave flotte lanterner, smuk julepynt eller hjemmemalede sten.

Få mange flere idéer til hjemmelavede julegaver.


Gør mandelgaven til en oplevelse

Hvem siger, at mandelgaven skal være en ting? En sjov og anderledes mandelgave er at invitere gæsterne udenfor til en miniudflugt, du har planlagt i forvejen. F.eks. en tur i skoven til lige præcis dét træ, du har pyntet til lejligheden, og som I skal danse rundt om.

Det kan også være en tur ud på terrassen, hvor gæsterne med appen Night Sky kan gå på opdagelse i den fantastiske stjernehimmel og finde stjernetegn.

Kun fantasien sætter grænser, og hvem kan ikke lide at komme ud og røre sig lidt efter alt den ris a la mande?


Årets mandelgave går til et godt formål

Med et grønt gavemedlemskab hos Danmarks Naturfredningsforening giver du ikke kun vores natur, klima og miljø en gave. Modtageren får nemlig samtidig en lang række medlemsfordele, f.eks. rabat i Friluftsland og adgang til tusindvis af gratis ture i naturen hvert år.

Årets mandelgave varer og giver værdi et helt år. Samtidig er du med til at støtte vores arbejde for at beskytte naturen og de arter, der lever der, at sikre rent drikkevand og passe på klimaet.

Du undgår også at skulle ud i julemylderet i gågaden eller centeret - du kan nemlig printe gavemedlemskabet ud selv.


Giv inspiration og udstyr til at opleve naturen

Danmark byder på et væld af fantastiske og hyggelige naturoplevelser. Du kan ikke pakke naturområderne ind som mandelgave, men du kan give inspirationen og værktøjerne til at komme ud og opleve dem.

F.eks. en dejlig opslagsbog med billeder og fascinerende historier om de fossiler, man kan finde på de danske strande. Eller et brætspil om danske dyr og planter, hvor målet er at anlægge den bedste blomsterhave og på den måde vinde spillet. Eller kikkerter, der glæder både hende og ham og alle aldre.

Du kan også finde kunsttryk og en masse andre grønne produkter på vores webshop. Overskuddet går til vores arbejde for natur, miljø og klima.

Se mandelgave idéerne i butikken.


Hjemmelavede julesnacks som mandelgave

Sanketure hører ikke kun sommeren til! Også i juletid kan du finde råvarer i naturen, du kan bruge til madlavning. Og du kan lave flere små lækre sager, som gør sig fantastisk som mandelgave.

Lav f.eks. en hjemmelavet snaps af vinterens slåenbær og forær den til vinderen med en sløjfe om patentflasken.

Du kan også lave luksuriøse chips og salte med tang fra stranden.

Se opskrifterne på hjemmelavede julesnacks med naturen.


Giv en mandelgave med et godt formål

En god idé til en bæredygtig og velgørende mandelgave er et bidrag til naturen og Danmarks truede dyr.

Når du giver et bidrag, får du et gavebevis, du kan pakke ind og give til mandlens ejermand.

Samtidig er du med til at støtte arbejdet for at sikre hasselmusens og kirkeuglens overlevelse.