Nye frøposer med vildengsblanding er blevet revet væk fra hylderne af ivrige haveejere de seneste uger. Og nu har boligforeningerne også meldt sig på banen. Flere har indkøbt større mængder frø til vildeng, som skal anlægges i stedet for græs. Det er gode nyheder for de hårdt pressede sommerfugle, for det betyder, at de snart får mere mad og flere levesteder.

Læs også: Sådan forvandler du din græsplæne til vild blomstereng.

- Det er fantastisk, at så mange er gået i gang med at plante vildeng. Vi er helt overvældede over opbakningen både fra haveejere og boligforeninger, siger Simon Leed Krøs, der er projektleder for Projekt Biodiversitet Nu i Danmarks Naturfredningsforening.

Lige nu melder Coop, at omkring halvdelen af de 10.000 frøposer allerede er solgt, efter de kom i butikkerne for en måned siden.

- Interessen fra tusindvis af forbrugere viser, at mange gerne vil støtte naturen og biodiversiteten også i sin egen have, og den store interesse i hele landet er faktisk kommet lidt bag på os. Det er enormt positivt, og giver kun blod på tanden til at afprøve lignende initiativer i fremtiden, siger han.

Frøposerne bliver solgt i SuperBrugsen og Kvickly, men allerede nu må mange butikker melde udsolgt.

Fortvivl ej: Her er en liste over planter sommerfuglene elsker

Hvis du ikke har fået fingrene i en af frøposerne til vildeng, så fortvivl ej. Her får du en liste over planter, som sommerfuglene elsker.

Frøposer støtter truede sommerfugle

Overskuddet fra salget af frøposerne i Coop’s butikker går ubeskåret til Danmarks Naturfredningsforenings arbejde med at hjælpe truede danske sommerfugle, som udgør over halvdelen af alle kendte sommerfuglearter herhjemme.

Boligforeninger melder sig ind i kampen

Flere boligforeninger har henvendt sig til Danmarks Naturfredningsforening, fordi de gerne vil indkøbe større mængder frø til at anlægge vildeng på deres arealer. De ønsker at give mere mad og levesteder til sommerfugle med vilde hjemmehørende plantearter.

- Jeg er blevet kontaktet af flere boligforeninger, der gerne vil anlægge til vildeng på deres arealer. I Danmarks Naturfredningsforening kan vi får alvor mærke den spirende interesse for at have en have, der sikrer bedre natur og biodiversitet, siger Simon Leed Krøs.

Mange henvender sig for at få gode råd og komme i gang med at anlægge vildeng, og som interessen er nu, forventer Danmarks Naturfredningsforening, at flere henvender sig og vil gøre deres områder mere sommerfuglevenlige.

Læs også: Nye frøposer skal gøre danskernes haver vildere og insektvenlige.