Sommerferie i naturen - i hele landet!

Det danske sommerland byder på naturoplevelser for hele familien. Her er der smuk natur, gode badestrande og forhåbentlig: masser af sol.

Sommerferie i Danmark kan derfor snildt kombineres med alle de klassiske sommerferieaktiviteter, såsom strandbesøg, is i lange baner og gåture i det fri. Og den gode nyhed er, at uanset hvor i landet, I befinder jer, kan I få vilde og smukke naturoplevelser.

Er I til aktiv sommerferie, så kan I sagtens blive i Danmark. I vores lille land er der nemlig rig mulighed for at holde en aktiv familieferie med både børn, voksne og teenagere.

I kan f.eks. tage på en anderledes ferie med kano, kajak eller robåd. I kan også tage på vandreferie i Danmark. Der er flere steder i landet, hvor den aktive ferie for både børn, unge og voksne er helt oplagt. Eksempelvis på Bornholm, i Nordjylland og ved Vadehavet.


Billig sommerferie - overnat i det fri

Sommerferie kan let koste en mindre formue, men du kan få en billig sommerferie, hvis du sover i det fri.

I Danmark er der mange primitive teltpladser, og så er der fri teltning i 275 skove.

Når du overnatter i det fri, får du lov at opleve naturen på en helt ny måde. At overnatte udenfor er den perfekte begyndelse på en anderledes ferie med børn.


Børnenes sommerferien

Familieferie i Danmark er en perfekt løsning til sommerferien i 2020. Det er billigt. Der er et utal af spændende naturoplevelser. Der er tonsvis af aktiviteter for voksne og børn. I kan kort fortalt planlægge den perfekte sommerferie for hele familien i lille Danmark.

I år ligger skolernes sommerferie som udgangspunkt fra uge 27 til og med uge 32. Det er typisk nogle af de varmeste uger i Danmark. Der er derfor nok at tage sig til udenfor. I kan finde inspiration til sjove aktiviteter i naturen med børn her.


Sommerferie i din yndlingsnatur?

Hvad end du er til strand og sol eller er en vandringsmand eller -kvinde, så er der noget for dig i den danske natur. Vi anbefaler nogle af Danmark smukkeste landskaber, vildeste kyster, mest eventyrlige skove og flotteste søer og vandløb.


Spis sommeren

I sommerferien bugner den flotte natur af planter. Mange af planterne kan bruges i madlavningen. Her er et eksempel på fire spiselige planter, du kan finde i sommerferien.

Sommerferie er også lig med is - gerne i lange baner. En helt fantastisk kombination er friske bær og is. Eller bæris. Sommersolens varme stråler modner sommerbærene, som du kan plukke i naturen.

Leg i sommernaturen

Sommerferie i Danmark er den perfekte mulighed for at lege i naturen. Naturlege er både for voksne og børn.

En af bedste sommerferieaktiviter er at være på stranden. Her er der sol, varmt sand og køligt vand at dyppe sig i.

Badestrande er perfekte til at bade i, men de kan også meget mere end det. Der er timevis af sommerferieleg, der kan begynde på stranden. Vi har her et par bud på spændende sommerferieaktiviter på stranden.